Xander van der Ploeg Hybrid sticks

Xander van der Ploeg Hybrid sticks

Bij Xander van der Ploeg draait het om het behouden van de trommeltradities. Met name met het Basler Trommelen en Rudimental Drumming heeft Xander een innige band.

Als 5-jarige leerde hij trommelen bij de drumband van DHH uit Hoogmade, om daarna tijdens zijn middelbare schooltijd via Concordia Leiden kennis te maken met het Zwitsers Trommelen.

De interesse voor deze trommelkunst resulteerde in het volgen van lessen bij Rob Verhagen, die hem vervolgens in 1992 voor de eerste keer meenam naar Bazel (CH) om de traditionele Basler Fasnacht mee te maken. Hierdoor geïnspireerd, ging Xander les geven, werd slagwerkinstructeur bij o.a. DVS Katwijk en Floraband Rijnsburg en richtte Trommelgroep West-Nederland op, waar hij nu nog steeds instructeur is.

Als solist haalde Xander in 2014 als eerste “buitenlander” een eervolle vermelding bij de Zwitserse kampioenschappen. En in augustus 2015 gaf hij een masterclass Basler trommelen aan de snaredrummers van The Old Guard en the US Drum en Bugle Corps “Commandant’s Own”.

Met name door deze innige band heeft Xander ons gevraagd of wij een stok met hem wilde ontwikkelen welke precies deze 2 werelden, voor hem, samen kon voegen in 1 stok.

De Xander van der Ploeg Hybrid heeft een gewicht van 75-78 gram, speciale tip voor betere articulatie, lekker grip geheel volgens Xander zijn specificaties en een andere gewichtsverdeling dan de meest gebruikte stokken.

Dit alles zorgt ervoor dat de Hybrid voor vele doeleinden geschikt is en dit is precies waar Xander naar op zoek was.

Wij zijn natuurlijk enorm trots dat een meester als Xander onze passie kan waarderen en ons heeft uitgekozen om zijn idee tot leven te brengen.

Vanaf nu uit voorraad leverbaar. Liever eerst uitproberen: neem contact met ons op.

Share this post

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten